Εκτύπωση παραστατικού, αποστολή μέσω e-mail

Η εκτύπωση παραστατικού πραγματοποιείται ύστερα από εισαγωγή σε κατάσταση διόρθωσης παραστατικού και πάτημα του πλήκτρου "Εγγραφή και προβολή". Το σύστημα δημιουργεί PDF βάση των δεδομένων του παραστατικού. Το αρχείο PDF δημιουργείται δυναμικά κάθε φορά που πατάτε το πλήκτρο και δεν αποθηκεύεται στο σύστημα ως αρχείο (διατηρούνται μόνο τα δεδομένα του παραστατικού). Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, η τεχνολογία της εμφάνισης PDF μπορεί να είναι διαφορετική. Τυπικά χρησιμοποιείται ένα plugin, το οποίο εγκαθίσταται με την δωρεάν έκδοση του Adobe Acrobat Reader. Για αυτό το σκοπό, είναι αναγκαίο να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας και είναι με σύγχρονη έκδοση. Mozilla Firfox χρησιμοποιεί Javascript τεχνολογία για την εμφάνιση του PDF. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εμφάνιση των αρχείων PDF, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε με ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης.  Το plugin επιτρέπει την αποθηκεύση και/ή την εκτύπωση του αρχείου PDF .

Με τα πλήκτρα "ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ" ή "ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ" δημιουργείται το αντίστοιχο PDF.

Το σύστημα επιτρέπει την εύκολη αποστολή του παραστατικού μέσω e-mail. Για το σκοπό αυτό, εισάγετε στο "Προβολή παραστατικού" και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή μέσω e-mail". Εμφανίζεται αυτόματα συμπληρωμένο έντυπο με πεδία για το e-mail του παραλήπτη (που λαμβάνεται από τα δεδομένα του συναλλασσόμενου), το θέμα και το κείμενο της επιστολής (μήνυμα).Τα πεδία μπορούν να επεξεργαστούν. Στον παραλήπτη αποστέλλεται μοναδικό σύνδεσμο, μέσω του οποίου θα  έχει πρόσβαση στο παραστατικό.

Μετά την αποστολή της επιστολής το σύστημα αποθηκεύει την ημερομηνία και την ώρα αποστολής και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία το στείλατε. Όταν ο παραλήπτης κάνει κλικ επάνω στο στο σύνδεσμο που έχει λάβει, προστίθονται και η ημερομηνία και ώρα του ανοίγματος. Στην λίστα με τα έγγραφα, στη πιο δεξιά στήλη απέναντι στο κάθε απεσταλμένο παραστατικό εμφανίζεται εικονίδιο με ένα ανοιχτό ή κλειστό γράμμα. Κρατώντας τον κέρσορα πάνω από αυτό εμφανίζονται πληροφορίες για την ημερομηνία και την ώρα αποστολής, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ημερομηνία και την ώρα ανοίγματος του συνδέσμου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, όταν μια επιστολή αποστέλλεται και το σύστημα επιβεβαιώνει ότι η αποστολή είναι επιτυχής, αυτό σημαίνει στην ουσία ότι η επιστολή έχει μεταδοθεί με επιτυχία στο διακομιστή ταχυδρομείου (SMTP) που φροντίζει για την παράδοση του στον παραλήπτη. Εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι σωστή, ο διακομιστής θα επιστρέψει την επιστολή στο e-mail της εταιρίας με ένα μήνυμα ότι η επιστολή δεν παραδόθηκε, όπως και τους λόγους γι 'αυτό.